Proiecte pentru case de lemn

     Proiectele pentru case de lemn sunt fara indoiala o modalitate de optimizare a costului dumneavoastra cu realizarea unei locuinte (costul constructiei este cu cel putin 40% mai mic decat pentru locuintele din zidarie).
      De asemenea prezinta un avantaj important din punct de vedere al timpului de executie, deoarece casele din lemn se construiesc mult mai repede decat o locuinta obisnuita, avand prinderi si finisaje uscate (45-120 de zile in functie de dimensiunile si complexitatea constructiei, din momentul efectuarii comenzii).
     Din punct de vedere estetic, casele din lemn nu ridica probleme deoarece ele pot fi pot fi atat cu acoperis normal cat si cu sarpanta.
      Casele din lemn au un atu important si datorita proprietatilor deosebite ale lemnului:

Pentru a va putea intocmi o oferta completa, va rugam sa ne contactati, precizandu-ne stadiul la care doriti sa va construim casa. Ne puteti contacta utilizand formularul de contact pe care il gasiti  AICI.
 

Descrierea lucrarilor - case de lemn

     In cele ce urmeaza va punem la dispozitie alte lucrari care pot fi executate de firma noastra.
      Casa prefabricata din lemn nu este demontabila si este realizata pentru a fi fixata  definitiv  pe fundatia realizata anterior din beton B150 si B200 (elementele prefabricate fiind ancorate in armatura fundatiei).

 1. Fundatia casei  va fi de tip  pahar realizata pana la adancimea de inghet si grinda armata de 30X40cm,  urmata de placa armata sau dublu armata de 10cm.

          Se recomanda pentru acest tip de casa o fundatie redusa, avand in vedere ca incarcarea fundatiei pentru o casa pe structura de lemn este de 4 ori mai mica decat incarcarea pentru o casa traditionala, costurile acesteia reducandu-se cu pana la 25%.
          Elevatia standard a fundatiei este de 30 cm. In faza de realizare  a fundatiei se monteaza coloanele principale de apa si scurgerile. Dupa realizarea fundatiei, inainte de montajul structurii, partea care ramane in exterior se izoleaza (cu polistiren extrudat ) si hidroizoleaza.

 2. Structura de rezistenta este realizata din pereti exteriori portanti. Elementele componente ale acesteia sunt sub forma panourilor de tip sandwich.Toate elementele din lemn sunt ignifugate si tratate fungicid. Aceasta operatie se realizeaza dupa montajul integral al structurii de lemn, prin pulverizare.
          Structura este prinsa de fundatie cu buloane de 14-18 cm. Imbinarea panourilor de structura se realizeaza cu tije metalice, piulite si saibe.
 3. a.     Peretii  exteriori  sunt realizati din structura de lemn de 20 cm grosime, fiind compusi din: placa OSB 10mm spre exterior, si  structura de rezistenta de 20 cm  realizata din lemn de rasinoase  asamblata nedemontabil cu cuie striate de 9 cm spre interior.

  b.     Peretii interiori sunt realizati din structura de rasinoase de 10cm si sunt placati cu OSB pe o parte.

  c.     Planseul are in componenta grinzi transversale (calculate in functie de deschiderea peretilor si  de incarcare) si longitudinale (au o inaltime de 15 cm si o grosime de 4 cm si sunt dispuse la distanta de 30 cm in ax).

  d.     Sarpanta acoperisului este realizata prin dispunerea transversala peste peretii tip sandvich de grinzi de 140x50mm. Structura de rezistenta are in componenta grinzi de 150x50mm asezate pe o structura liniara formata din elemente de 140x50mm si asigurate in final printr-o grinda de coama de 140x140mm. Ca si strat de suport al invelitoarei se foloseste OSB de 10-12 mm.
  Toate elementele sarpantei sunt tratate ignifug si fungicid.

 4. Invelitoarea poate fi  realizata din Tegola, si nu este echipata cu jgheaburi si burlane. Invelitoarea din Tegola se monteaza cu montatori agreati de firma producatoare.
           La cererea dumneavoastra  se poate monta tigla metalica sau tigla ceramica, cu diferenta de pret aferenta.
          Avantajele invelitorii Tegola propuse sunt:

 

Lucrari suplimentare

 1. Termosistemul
 2.            O izolatie termica efectuata corect la exteriorul cladirii, prin pozitionarea punctului de roua (0 grade C) in afara peretelui, impiedica formarea condensului. Astfel, existenta unei diferente mari de temperatura intre perete  si aerul din incapere, poate fi impiedicata prin sistemul de termoizolare a fatadelor.
             In exteriorul casei, izolarea de face prin intermediul termosistemului. Termosistemul montat la exteriorul cladirii se compune din  polistiren expandat.             
  Izolarea consta in aplicarea  polistirenului expandabil (un produs petrochimic cu o  densitate de 15 kg/mc si  grosime de 100 mm) de panoul de OSB existent pe peretele portant, cu bride speciale pentru lemn. Urmatorul strat este reprezentat de plasa de armare fibra de sticla, stratul de adeziv, amorsa si tencuiala decorativa de 1,4 mm.

  La cererea dumneavostra (contra cost) se pot aplica lambriuri de lemn sau din PVC.

 3. Izolatia interioara
 4.           Dupa montajul panourilor sandwich de structura se realizeaza izolarea peretilor exteriori si interiori cu celuloza sau vata minerala.
            In varianta standard, izolarea peretilor exteriori se realizeaza cu celuloza in densitate de 45kg/m3 ( un material superior celorlalte materiale de izolat, care asigura un confort termic si fonic sporit al locuintei dvs si, in plus, rigidizeaza structura peretilor locuintei dvs) iar izolarea peretilor interiori se realizeaza cu saltele de vata minerala in grosime de 10 cm.

 5. Inchiderea peretilor interiori si exteriori cu placa OSB de 8 mm grosime
 6. Tamplaria interioara si exterioara
  • Ferestrele sunt realizate din PVC alb sau colorat (in functie de dorinta dumneavoastra si tinand cont de faptul ca ferestrele din material colorat au un cost mai ridicat) si echipate cu geam termopan si sistem de etansare provenienta Germania;
  • Usile  interioare sunt tip Porta Doors;
  • Usa exterioara de la intrare este metalica.
  • Usi tip fereastra, din PVC, la iesirile pe balcoane;
  • Usa tip fereastra, dubla sau simpla, din PVC, la iesirile de terasa.
 7. Pardoseala
 8.  Atat la parter, cat si la etaj, pardoseala este realizata la stadiul de sapa autonivelanta de 4-5 cm.

 9. Instalatiile interioare
 10.           Camerele de baie si bucatariile sunt dotate cu instalatii sanitare de alimentare cu apa si canalizare.
  Instalatia sanitara va fi realizata din PPR (polipropilena)  de 16 ti 20 mm, unde se vor monta toate obiectele sanitare asigurate de client. Traseul de evacuare a apelor uzate este tot din PPR.
  Polipropilena (material plastic cu o duritate foarte mare) reprezinta cea mai recenta solutie pe piata instalatiilor. Grosimea tevii de polipropilena variaza de la cativa milimetri pana la aproape 1 cm pentru tevile de debit crescut.
             Garantia oferita pentru acest material poate fi de pana la 50 ani.
             Mufele de conectorizare sunt tot de polipropilena, avand treceri catre conectorizarea cu nipluri de fonta sau alama. Imbinarea mufelor se face prin  lipirea la cald, fara a putea fi demontate ulterior. Principalul avantaj al acestor tevi este buna stabilitate in timp a materialului. Pentru instalatiile de incalzire avantajul este ca asigura si o izolare termica foarte buna.
              In aceasta faza toate conductele pentru instalatiile de alimentare cu apa si canalizare sunt montate, fara insa a se monta obiectele sanitare.
  Instalatia de incalzire
               Traseele termice sunt realizate din polipropilena fara insertie.
               Incalzirea se poate face si prin pardoseala, printr-un sistem de incalzire electric, care este mult mai eficient fata de sistemul clasic insa  diferenta de pret fata de sistemul clasic este de aprox. 600 euro la suta de mp de constructie desfasurata.
               In aceasta faza toate traseele pentru instalatia de incalzire sunt montate, fara montajul caloriferelor si a centralei termice.
  Instalatia electrica va fi realizata cu elemente de protectie la scurtcircuit si suprasarcina, iar toate elementele specifice constructiilor din lemn, intrerupatoare, becuri, lustre, aplice sunt asigurate de client.      
              Instalatia electrica este realizata conform cerintelor beneficiarilor. Important de retinut este faptul ca instalatia electrica trebuie corect dimensionata pe consumul estimativ al viitoarei locuinte. Asfel trebuie prevazut un numar de circuite care sa asigure exploatarea fara probleme si in conditii de siguranta. In majoritatea incendiilor la constructiile pe structura de lemn principala cauza este  instalatia electrica dimensionata necorespunzator.
             Se foloseste cablu CYY-F din cupru (cu intarziere la propagarea flacarii), dimensionat de consumator. Sigurantele folosite sunt de doua feluri: bipolare si diferentiale.
  Sigurantele bipolare: ambii poli ai circuitului sunt protejati, in cazul folosirii acestora. In caz de defect al circuitului, acesta este complet izolat prin decuplarea sigurantei.
             Sigurantele diferentiale: spre deosebire de celelalte sigurante, acestea mai ofera o protectie in plus. Ea e capabila se decupleze circuitul atunci cand apare o diferenta de intensitate pe una din bornele de iesire. Deci pe aceasta siguranta apar doua valori esentiale. Prima reprezinta intensitatea maxima la care siguranta intrerupe circuitul (exact in acelasi mod ca sigurantele obisnuite), in plus (noutatea) mai apare si "Δ"(delta), care reprezinta diferenta maxima de intensitate admisa intre cele doua borne de iesire.
             Instalatia are tablouri electrice distinct la parter si mansarda (daca exista).
             Se asigura circuite separate pentru consumatori mari cum ar fi: boiler electric, masina de spalat si aparat de aer conditionat.

 11. Intrados streasina realizat din lambriu de lemn.
 12. Jgheaburi si burlane montate la invelitoare.
 13. Instalatii de curenti slabi: video, alarma, cablu TV, telefon.

 

Lucrari suplimentare la cerere

   La cererea dumneavoastra mai pot fi executate urmatoarele lucrari:

 1. Montaj rigips de 9,5 mm grosime si finisajul acestuia la interiorul casei. Se va monta rigips antiumezeala in bucatarie si bai, iar peretii vor fi finisati cu var lavabil alb.
 2. Peretele exterior va avea urmatoarea structura:

  • tencuiala decorativa de 1,5mm;
  • termosistem de 10 cm – la cerere poate fi realizat si in alte dimensiuni, cu diferenta de pret aferenta;
  • placa OSB 10mm;
  • structura rezistenta 20 cm  realizata din lemn de rasinoase  asamblata nedemontabil cu cuie striate de 9 cm;
  • placa OSB 8mm;
  • placa rigips de 9,5 mm.

  Structura finala a peretelui interior:

  • placa rigips de 9,5 mm;
  • placa OSB de 8 mm;
  • structura rezistenta 10 cm  realizata din lemn de rasinoase asamblata nedemontabil cu cuie striate de 9 cm;
  • placa OSB de 8 mm;
  • placa rigips de 9,5 mm.
 3. Montaj rigips de 9,5 mm grosime la tavan si finisajul acestuia cu var lavabil.
 4. Montajul gresiei, faiantei si obiectelor sanitare (Materialelel trebuiesc asigurate de client, doar montajul fiind inclus in pret)
 5. Montaj parchet lamelar de 7 mm grosime in diferite nuante.
 6. Structura finala a planseului peste parter (de jos in sus):

  • grinzi transversale;
  • rigips;
  • grinzi longitudinale;
  • vata minerala;
  • scandura de 2 cm (pardoseala oarba);
  • sapa de 5-7 cm;
  • polistiren extrudat de 2 cm (numai in cazul in care se monteaza un sistem de incalzire prin pardoseala);
  • folie pentru parchet de 3-6 mm;
  • parchet de 7 mm.
 7. Centrala termica si radiatoare, inclusiv montajul acestora. 

Alte lucrari la cerere

     Bineinteles, exista si  alte optiuni pe care le puteti adauga casei dumneavoastra:

 1. Se poate opta pentru o fundatie continua pana la adancimea de inghet   cu o talpa de 50X50 cm urmata de cuzineti  armati – cu armatura realizata din plasa sudata Ø6 asezata vertical  si care se inchide cu o grinda armata de 25X25 cm . Elevatia in latime de 30cm se inchide cu placa armata de 10 cm.
 2. Amenajari exterioare:
  a. Executie trotuare pe contur casa in latime de 80cm , armate cu plasa Ø6, in grosime totala de 10cm –
  b. Executie rigole
 3. Terase si balcoane
  a. Executie terase acoperite cu sau  fara fundatie
  b. Executie balcoane  - acoperite sau neacoperite
  Structura teraselor si balcoanelor
  - fundatie
  -  sapa        
  - gresie de exterior antiderapanta, cu plinta
  - mana curenta si balustri din brad finisat si lacuit.        

  Structura teraselor acoperite
  - fundatie          
  - sapa          
  - gresie de exterior antiderapanta, cu plinta
  - mana curenta si balustrii din brad finisat si lacuit         
  - lemn aparent din brad finisat si lacuit          
  - membrana de protectie          
  - invelitoare - Tegola (sau tip Tegola).
  Structura balcoanelor acoperite - sapa          
  - mana curenta si balustrii din brad finisat si lacuit         
  - gresie de exterior antiderapanta, cu plinta
  - lemn aparent din brad finisat si lacuit          
  - membrana de protectie          
  - invelitoare - Tegola (sau tip Tegola).

 4. Izolatia
  Optional densitatea poate fi majorata pana la 65 kg/m3
 5. Podul caselor
  De regula, casele sunt prevazute cu un pod de 1,2 m inaltime liber, neamenajat.
  Suprainaltarea podului se poate face cu 0,4 si 0,8m -  cu si fara amenajare interioara a acestuia.
 6. Ministatie de epurare. Aceasta este dimensionata pentru a fi folosita de 4 persoane.
 7. Hidroforul se va dimensiona in functie de necesitatile locuintei.Caminul de hidrofor are dimensiunile 1,5 X 1,5 X 1m si contine doar hidroforul, fara alte elemente.

  GARANTIA oferita este de 10 ani pentru structura de rezistenta.