Descrierea lucrarilor - case de lemn

     In cele ce urmeaza va punem la dispozitie alte lucrari care pot fi executate de firma noastra.
      Casa prefabricata din lemn nu este demontabila si este realizata pentru a fi fixata  definitiv  pe fundatia realizata anterior din beton B150 si B200 (elementele prefabricate fiind ancorate in armatura fundatiei).

 1. Fundatia casei  va fi de tip  pahar realizata pana la adancimea de inghet si grinda armata de 30X40cm,  urmata de placa armata sau dublu armata de 10cm.

          Se recomanda pentru acest tip de casa o fundatie redusa, avand in vedere ca incarcarea fundatiei pentru o casa pe structura de lemn este de 4 ori mai mica decat incarcarea pentru o casa traditionala, costurile acesteia reducandu-se cu pana la 25%.
          Elevatia standard a fundatiei este de 30 cm. In faza de realizare  a fundatiei se monteaza coloanele principale de apa si scurgerile. Dupa realizarea fundatiei, inainte de montajul structurii, partea care ramane in exterior se izoleaza (cu polistiren extrudat ) si hidroizoleaza.

 2. Structura de rezistenta este realizata din pereti exteriori portanti. Elementele componente ale acesteia sunt sub forma panourilor de tip sandwich.Toate elementele din lemn sunt ignifugate si tratate fungicid. Aceasta operatie se realizeaza dupa montajul integral al structurii de lemn, prin pulverizare.
          Structura este prinsa de fundatie cu buloane de 14-18 cm. Imbinarea panourilor de structura se realizeaza cu tije metalice, piulite si saibe.
 3. a.     Peretii  exteriori  sunt realizati din structura de lemn de 20 cm grosime, fiind compusi din: placa OSB 10mm spre exterior, si  structura de rezistenta de 20 cm  realizata din lemn de rasinoase  asamblata nedemontabil cu cuie striate de 9 cm spre interior.

  b.     Peretii interiori sunt realizati din structura de rasinoase de 10cm si sunt placati cu OSB pe o parte.

  c.     Planseul are in componenta grinzi transversale (calculate in functie de deschiderea peretilor si  de incarcare) si longitudinale (au o inaltime de 15 cm si o grosime de 4 cm si sunt dispuse la distanta de 30 cm in ax).

  d.     Sarpanta acoperisului este realizata prin dispunerea transversala peste peretii tip sandvich de grinzi de 140x50mm. Structura de rezistenta are in componenta grinzi de 150x50mm asezate pe o structura liniara formata din elemente de 140x50mm si asigurate in final printr-o grinda de coama de 140x140mm. Ca si strat de suport al invelitoarei se foloseste OSB de 10-12 mm.
  Toate elementele sarpantei sunt tratate ignifug si fungicid.

 4. Invelitoarea poate fi  realizata din Tegola, si nu este echipata cu jgheaburi si burlane. Invelitoarea din Tegola se monteaza cu montatori agreati de firma producatoare.
           La cererea dumneavoastra  se poate monta tigla metalica sau tigla ceramica, cu diferenta de pret aferenta.
          Avantajele invelitorii Tegola propuse sunt:
 • dispune de o gama ampla de forme si culori, ce ii confera distinctie si eleganta si va ofera posibilitatea de a va personaliza acoperisul.
 • durata mare de viata, inclusiv estetica (garantia acordata de producator pentru sindrila bituminoasa Tegola este de pana la 20 ani), rezistenta la inghet si la agenti atmosferici (vant si grindina), fara lucrari de intretinere.
 • dispune de o gama de culori in armonie cu natura.
 • insonorizarea acoperisului la ploaie si grindina.
 • rezistenta la foc certificata, ceea ce  o  face sa fie o alegere sigura si prevazatoare.