Istoric

     Am inceput sa ne gandim la aceasta activitate in urma experientelor pe santier ca si arhitecti.
      Am observat ca in Romania, toti sunt specialisti in constructii: soferi, croitori, strungari,  nu mai spun ca unii conduc asemenea afaceri si au pareri contradictorii, ca oameni de specialitate.

      Dupa ce am vazut cine se ocupa de constructii in Romania au urmat excursii in Austria, Germania, organizate de O.A.R. Sibiu (transmitem multumiri pe aceasta cale) care au avut ca tematica case din lemn si case pasive. Vazand ce avant au luat constructiile acestor case in Austria, Germania, ne-am hotarat ca este momentul sa incepem…

      Am urmarit majoritatea anunturilor de utilaje in urmatorul an si am achizitionat un intreg atelier de tamplarie bine pus la punct.
Astfel, pe langa generatoare, masina de batut cuie si alte unelte, acum detinem o hala de 400mp, iar mesterii nostri au la dispozitie un camion, o duba, masina cu platforma si chiar o rulota pentru cazare.

      Vreau sa subliniez si faptul ca avem un parteneriat cu o asociatie ecologista si am considerat ca ar trebui sa facem ceva si din acest punct de vedere – sa construim cat mai ecologic posibil.

Astfel:

  • am ales ca sistem de constructii – peretele casetat, pentru un consum mai judicios al lemnului
  • santierul este mult mai curat (cunoastem cu totii cum e cu mesterii)
  • totul se recicleaza:
    • rumegusul este folosit la brichete
    • din capetele de lemn se fac jucarii
    • la fiecare copac folosit plantam doi arbori